6 haveting du skal have denne sommer

Hvis man har en have, så skal den nydes. Det skal være et sted for afslapning. Det skal også være et sted for muligheder. Du kan nemlig plante en masse forskellige planter, som enten giver dig noget at spise, eller som giver dig noget flot at se på.

Det kan være godt at overveje i god tid, hvordan man gerne vil nyde sin have denne sommer, og derfor vil vi også i denne artikel give nogle bud på, hvilke ting der kan give dig gode oplevelser i din have denne sommer.

Vi har fundet frem til 6 haveting, som du skal have denne sommer. Nogle vil gøre din have flot, nogle vil give dig mulighed for afslapning, og noget vil lette arbejdet med haven. Måske vil der endda være noget, som sparer dig penge samtidig med, at det vil lette arbejdsbyrden i haven.

Plantekasser til dine planter

Lad os starte med plantekasser. Plantekasser er fantastiske til at sætte din have i system og gøre den flot at se på. De giver samtidig en god arbejdshøjde for dig, og de giver muligheder for beplantning af alverdens ting. Du kan lave små køkkenhaver, eller du kan lave blomsterbede. Det er kun fantasien og vejret, der sætter grænser for, hvad du kan plante i dem.

Plantekasser kan fås i mange forskellige former og modeller, der er Audu Copenhagen plantekasser, og der er andre designs, som vil kunne give din have et flot udtryk. Du kan få modeller i jern, stål, træ og meget mere. Du kan virkelig skabe et flot udtryk til din have med de rette plantekasser, så se at få dem købt til denne sommer.

Hængekøje til din afslapning

Der skal naturligvis også være plads til afslapning i din have. Og der er en hængekøje ideel. En hængekøje vil blive elsket af hele familien. Den kan hænges op mellem to træer, eller du kan få et stativ, der er lavet til formålet. Du kan også grave to stolper i jorden og bruge dem til formålet.

Afslapning i en hængekøje er bare en anden følelse end i en stol eller udendørs sofa. Der er mange gode lure at tage i en hængekøje, så naturligvis skal du også have sådan en denne sommer.

Strandparasol til din skygge

Når solen virkelig bager, så kan det være svært at finde skygge nogle steder i haven. Men vi vil naturligvis stadig gerne have mulighed for at bruge hele haven, uden at vi bliver stegt af solen.

En strandparasol er perfekt til dette formål, da den meget nemt kan flyttes til et nyt sted. Derfor kan du lægge et tæppe ud på græsset, uanset hvor det skal være, og du vil stadig have mulighed for at skabe skygge.

Af forskellige årsager kan de steder, hvor der er naturlig skygge i din have være mindre rare at opholde sig. Der kan måske være flere irriterende insekter, eller der kan være en vej i nærheden, som vil give mindre ro. Derfor er en strandparasol din måde at få skygge det sted i haven, du bedst kan lide at opholde dig. Og derfor skal du også have en strandparasol til din have denne sommer. 

Robotplæneklipper til dit græs

Ville det ikke være rart, hvis du kunne helt undgå at skulle slå græs? Det kan du få mulighed for med en robotplæneklipper. Det kan være svært at finde tid til at slå græs hver eneste uge, men hvis græsset ikke skal gro amok, så er det en nødvendighed. En robotplæneklipper sparer dig for besværet.

Det er selvfølgelig en installation, som vil koste dig noget, og man skal selvfølgelig have økonomien til det. Men hvis man er heldig og har mulighed for en robotplæneklipper, så vil det helt sikkert være noget, du skal have til din have denne sommer. For når græsset ikke skal slås af dig, så kan du ligge i din nye hængekøje i stedet.

Drypvandingsanlæg til din vandregning

Hvis man har mange planter, der kræver vanding, så kan det være en god ide at overveje et drypvandingsanlæg. Det er ikke nødvendigvis en stor investering, men det vil naturligvis koste nogle penge.

Til gengæld vil systemet også sørge for, at der er minimal spild med vandet. Det betyder, at du rent faktisk kommer til at bruge mindre vand, når du vander dine planter. Og når du bruger mindre vand, ja så får du naturligvis en mindre vandregning at skulle betale.

Derudover er du også sikker på, at dine planter hele tiden har den mængde vand, de har behov for. Den smarte måde, dryp systemet fungerer på, gør, at vandet kommer langsomt ud, og dermed ikke løber ud til siderne og væk fra dine planter.

Vandet vil synke ned i jorden, og dine planter vil få dybe rødder, som med tiden ville kunne samle vand fra dybere lag af jorden, når der er tørre perioder. Så du vil måske også opleve, at dine planter dermed på sigt ville kunne overleve med mindre vanding fra systemet, som vil føre til en endnu mindre vandregning. Spar penge med et drypvandingsanlæg denne sommer.

Frugttræer og bærbuske til din mave

Du skal måske også have lidt udbytte af din have. Derfor bør du også anskaffe dig frugttræer og bærbuske til den denne sommer.

Du kan få flere frugttræer, der, hvis du planter dem i tide, allerede vil give dig et lille udbytte det første år. Og dette udbytte vil som regel vokse år efter år. Der er ikke noget som at have sine helt egne frugter. De kan spises rå, og de kan lagres og bruges til madlavning. De fleste frugttræer kræver minimalt arbejde, men der vil nok være lidt beskæring, man skal sætte sig ind i.

Bærbuske vil som regel give dig bær allerede fra første sæson. Og friske bær er skønne til om sommeren. Du vil opleve at plukke dem løbende, og du vil spise dem direkte fra buskene. Du kan plante dem i dine nye plantekasser, og vande dem med dit drypvandingsanlæg.

Det kan være så skønt at have en have, der giver et udbytte år efter år. Og det er noget, der gør at din have vil føles endnu mere komplet.

Så har du ikke allerede et frugttræ eller to, eller har du ikke bærbuske, så gør dig selv den tjeneste at skaffe dem til denne sommer.

De vil samtidig skabe en masse liv med bier og andre insekter, som er godt for din have, og som er godt for biodiversiteten i generelt.

Menu
Top